Osteoartritin (Kireçlenme) neden olduğu uzun süreli diz eklem ağrıları için eklem içi tedaviler ve fizik tedavi uygulamaları işe yaramadığında diz eklemi duyu sinirlerine bloklar ve Radyofrekans işlemleri yapılabilir. Geniküler sinir (diz eklemi duyu sinirleri) bloğu tedavisine olumlu yanıt alan hastalarda daha uzun süreli rahatlama sağlamak için ikinci adım olarak radyofrekans ablasyon tedavisi (RF) uygulanmaktadır. 

Radyofrekans ablasyon, ağrılı bir eklemi çevreleyen duyu sinirlerini bir anlamda “kapatarak” ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını önlemek için bir radyofrekans akımı uygulamasıdır. Belirli sinirleri hedefleyerek beyne ağrı sinyalleri gönderme yeteneklerini geçici olarak kapatmak için radyo dalgaları tarafından üretilen ısı kullanılır. Radyofrekans dalgaları belirli sinirlere iletilerek yüksek ısı ile sinirler bloke edilir ve ağrıya neden olan duyusal sinyaller engellenir, böylece hastanın o bölgede ağrı hissetmemesi sağlanır. Radyofrekans ablasyon tedavisi, diz gibi büyük bir eklemi veya omurgadaki gibi küçük eklemleri tedavi etmek için kullanılabilir.

Diz ağrısında ameliyat dışı tedavi seçeneklerinden biri olan Geniküler sinir radyofrekans ablasyon uygulaması özellikle son yıllarda uygulanan etkin bir tedavi yöntemidir. Bu işlemin etkinliği, diz eklem hasarının derecesine göre 6 ay ile 18 ay arası devam eder ve sonrasında tekrar edilebilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir